OBAMA ELNÖK A BOSTONI ROBBANTÁSOKRÓL

Obama elnököt Robert Mueller, az FBI igazgatója tájékoztatja telefonon a bostoni eseményekről (Fotó: Fehér Ház)

Obama elnököt Robert Mueller, az FBI igazgatója tájékoztatja telefonon a bostoni eseményekről (Fotó: Fehér Ház)

2013. április 15.

Obama elnök ma este nyilatkozott a bostoni maratonon történt robbantásokról.

Az elnök elmondta, hogy belbiztonsági csapata, akik folyamatosan vizsgálják a történteket, tájékoztatta az eseményekről, ő pedig a szövetségi kormány teljes erejét az állami és helyi hatóságok mellé rendelte, hogy segítsen embereink védelmében, a biztonság szükség szerinti fokozásában az Egyesült Államok területén, s a történtek kivizsgálásában.

„Az amerikaiak ma Bostonért mondanak el egy imát”–mondta az elnök. „Ezt az értelmetlen tragédiát követően Michelle és én mélységes együttérzéssel fordulunk az áldozatok családjai felé és imáinkba foglaljuk őket.”

„Még nem tudjuk, hogy ki tette és miért. A szükséges tények ismerete nélkül senkinek sem szabad elhamarkodott következtetéseket levonnia. Egy azonban biztos: a végére járunk mindennek! Kiderítjük, ki tette, kiderítjük, miért tette! Minden felelős személy, minden felelős csoport érezni fogja igazságszolgáltatásunk teljes súlyát!

Massachusettsben ma ünnep van—a Hazafiak Napja. Annak a szabad és szenvedélyesen független szellemnek az ünnepe, mely nemzetünk legkorábbi napjaitól kezdve jellemző Bostonra, e csodálatos amerikai városra. S ez egy olyan nap, mely a barátságos versenyzés szellemében Boston utcáira vonzza az embereket a világ minden tájáról. Boston erős és gyorsan gyógyuló város. Lakói ugyancsak azok. Teljességgel biztos vagyok abban, hogy a bostoniak talpra állnak, gondoskodnak egymásról, s a büszke város tovább lép. Az amerikai nép pedig minden egyes lépésükben mellettük lesz!

Amint több információnk lesz, további tájékoztatókat tartunk majd. Jelenleg még a nyomozás szakaszában vagyunk. Azt azonban szeretném ismételten hangsúlyozni, hogy meg fogjuk találni a tetteseket és felelősségre fogjuk vonni őket”—mondta Obama elnök.

Forrás: President Obama Speaks on the Explosions in Boston

A beszéd teljes szövege itt érhető el

 

This entry was posted in Követségi Hírek, Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.