AZ LMBT BÜSZKESÉG HÓNAPJA—John Kerry külügyminiszter sajtóközleménye

Washington, 2013. június 4.

A Külügyminisztérium csatlakozik mindazokhoz, akik a Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű (LMBT) Büszkeség  Hónapját ünneplik világszerte. A Stonewall után 44 évvel mind itt az Egyesült Államokban, mind általánosságban hihetetlen fejlődés mutatkozik az emberi jogok és az LMBT személyek alapvető jogainak terén. Diplomáciánkban központi szerepe van az egyetemleges emberi jogok védelmének, s továbbra is elkötelezetten igyekszünk előmozdítani ezen jogokat, amelyek a világon mindenkit megilletnek, így az LMBT egyéneket is.

A közelmúlt sajnálatos eseményei jelzik, hogy nem elégedhetünk meg az eddig elért fejlődéssel. Még igen sok a teendő! Továbbra is megölnek, bebörtönöznek és bántalmaznak embereket világszerte pusztán azért, akik, vagy azért, hogy kit szeretnek. A Föld minden országának mindenféle korú, etnikumú és hitű polgárai között vannak LGBT emberek. Túl sok olyan hely van, ahol az LMBT tagjait és támogatóikat még mindig megtámadják, ha békés gyűléseken vagy felvonulásokon próbálnak kiállni a jogaikért, vagy egyszerűen csak a mivoltukért.

Az Egyesült Államok elítéli ezt a bántalmazást és erőszakot. Az LMBT személyeknek félelem és megtorlás nélkül, szabadon kell gyakorolniuk emberi jogaikat, így a véleménynyilvánítás, a vallás, a gyülekezés és az egyesülés szabadságát is.

Az emberi jogok és az alapvető szabadságjogok szexuális irányultságtól és nemi hovatartozástól függetlenül mindenkit megilletnek.

Az Egyesült Államok e hónap és az év minden hónapja során továbbra is kiáll minden ember jogaiért, s büszkék vagyunk arra, hogy így teszünk!

Forrás: LGBT Pride Month–Press Statement | John Kerry |Secretary of State | Washington, DC | June 4, 2013

This entry was posted in Society & Values and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.