AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK ÜDVÖZLI A MERIAM YAHYA IBRAHIM ISHAG SZABADON BOCSÁTÁSÁRA VONATKOZÓ BÍRÓSÁGI DÖNTÉST

John Kerry külügyminiszter sajtónyilatkozata | Washington, DC, 2014. június 23.

Egyértelműen üdvözöljük a Szudáni Fellebbviteli Bíróság döntését, amely elrendelte Meriam Yahya Ibrahim Ishag asszony szabadon bocsátását. Ügye, mely mélységes aggodalommal töltötte el az Egyesült Államok kormányát, számos állampolgárát s kongresszusi képviselőiket, teljes joggal vonta magára a világ figyelmét.

Egy anya és gyermekei életébe semmi sem hozhatja vissza az elveszett pillanatokat, de ma e család újraegyesítését ünnepeljük. A szudáni kormány tette alapján reméljük, hogy a szudániak számára másféle, reményteljesebb jövőt ígérő további lépésekre is sor kerülhet majd.

Mi továbbra is arra buzdítjuk Szudánt, hogy helyezze hatályon kívül mindazokat a törvényeket, amelyek nincsenek összhangban a 2005-ös ideiglenes alkotmánnyal, az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatával, valamint a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmányával. E lépésekkel bizonyíthatnák a szudáni nép előtt, hogy kormányuk tiszteletben kívánja tartani az alapvető szabadságjogokat és az egyetemes emberi jogokat.

Forrás: U.S. Welcomes Court Ruling to Free Meriam Yahya Ibrahim Ishag | Press Statement | Secretary of State John Kerry | Washington, DC | June 23, 2014

 

This entry was posted in Foreign Policy, Society & Values and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.