A NASA KÖVETKEZŐ NAGY LÉPÉSE AZ APOLLO 11 NYOMÁN

Az idézet a  NASA vezetője, Charles Bolden blogjából való

Emberi lábnyom a HoldonNemzetünk e hónapban ünnepli az Apollo 11 űrhajó holdraszállásának 45. évfordulóját, amely jelentős amerikai eredmény, s az egész emberiség számára „nagy lépést” jelentő esemény volt. Ma, 2014-ben pedig a következő nagy lépésen dolgozunk a NASA-nál: Neil Armstrong, Buzz Aldrin és Michael Collins nyomában egy Mars-utazást készítünk elő.

A NASA élén eltöltött ötödik évem vége felé büszkén tekintek vissza országunk űrprogramja terén elért számtalan lenyűgöző eredményünkre. Íme, néhány példa: idén öt űreszköz indult útnak az Earth Science Mission programunk keretében, hogy földi megfigyeléseket végezzenek, teszteltük az Orion űrhajót, amely egy nap majd embereket röpít a Marsra, és folytattuk partnereinkkel a közös munkát a Nemzetközi Űrállomáson (ISS). E programok során, amelyek az Apolló küldetés örökségére épülnek, napjaink legfejlettebb, forradalminak is nevezhető technológiáit teszteljük és alkalmazzuk, hogy felkészüljünk az eljövendő expedíciókra.

A 45-ik évforduló táján bizakodva tekintünk az előttünk álló Mars utazásra és a karnyújtásnyira lévő mérföldkövekre. Lépésről-lépésre tapossuk ki az utat, annak a rendkívüli munkának az eredményét, amelyet kutatóink több mint 13 éve folytatnak az Űrállomáson, felkészítve minket arra, hogy a Naprendszer távoli területeire is eljuthassunk. Felfedezéseink hajtóereje a technológiánk, s az új, egy kisbolygót megcélzó küldetésünk során is a távoli világűr felderítésére alkalmas új technológiákat tesztelünk majd. Mindezek segítségével pedig elérjük, hogy végül teljesen függetleníthetjük magunkat a Földtől, mire a Vörös Bolygó felszínén landolunk.

Forrás: Building on Apollo 11 for the Next Giant Leap |Posted on July 14, 2014 at 11:10 am by Administrator Charles Bolden.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.