BERNADETTE MEEHAN NSC SZÓVIVŐ NYILATKOZATA LISA O. MONACO ÉS GERARD ARAUD FRANCIA NAGYKÖVET TALÁLKOZÓJÁRÓL

Lisa O. Monaco az Elnök belbiztonsági ügyekkel és terrorelhárítással foglalkozó asszisztense

Fehér Ház|Sajtószóvivői Iroda|2015. január 12.

Lisa Monaco, az Elnök belbiztonsági ügyekkel és terrorelhárítással foglalkozó asszisztense ma a Fehér Házban találkozott Gerard Araud francia nagykövettel, hogy a múlt heti párizsi terrortámadásokat követően megbeszéljék az amerikai-francia együttműködés alakulását. Ms. Monaco tolmácsolta Obama elnök részvétét a Charlie Hebdo magazin irodája ellen végrehajtott szörnyű terrorcselekmény során meggyilkolt 12 ember, a másnap megölt rendőrnő és a kóser élelmiszerboltban meggyilkolt négy ember családjainak és barátainak.

Beszéltek az erőszakos szélsőségek leküzdésére irányuló, február 18-án a Fehér Házban sorra kerülő csúcstalálkozóról is, amit a nagykövet örömmel fogadott, s jelezte, hogy Franciaország teljes mértékben támogatni fogja azt. Araud nagykövet köszönetet mondott Ms. Monacónak a támadásokat követően tanúsított rendíthetetlen amerikai támogatásért, nagyra értékelve a hírszerzési és bűnüldözési együttműködést, Obama elnök Hollande elnökkel folytatott január 7-i telefonbeszélgetését, s az amerikai elnöknek a washingtoni Francia Nagykövetségen január 8-án, közvetlenül a támadást követően tett látogatását. Ms. Monaco ismételten kijelentette, hogy az Egyesült Államok továbbra is támogatja a támadások kitervelésében és végrehajtásában segítséget nyújtók azonosítására, letartóztatására és törvény elé állítására irányuló francia vizsgálatokat.

Forrás: Statement by NSC Spokesperson Bernadette Meehan on Assistant to the President for Homeland Security and Counterterrorism Lisa O. Monaco’s Meeting with Ambassador Gerard Araud of France|The White House |Office of the Press Secretary | For Immediate Release |January 12, 2015

This entry was posted in Foreign Policy, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.