KAYLA JEAN MUELLER HALÁLA—KERRY KÜLÜGYMINISZTER SAJTÓNYILATKOZATA

Washington, DC |Február 10, 2015

Minden amerikai gyászolja egy jószándékkal teli fiatal amerikai nő, Kayla Mueller elvesztését, aki az emberi szellem legjavát képviselte.  Megfelelő szavak sincsenek arra, hogy Kayla szüleinek, Marshának és Carlnak elmondhassuk, hogy mennyire fájlaljuk az őket ért lesújtó veszteséget; hogy milyen sokan és milyen nagyon reménykedtek, s próbáltak tenni valamit azért, hogy másként történjen; s hogy milyen hihetetlen inspiráló erőt jelent az ő erejük, elszántságuk, a család és a hit iránti odaadásuk. Remélem, hogy ők, valamint Kayla bátyja és az ő családja is tudatában vannak, hogy egész országunk együtt gyászol mindazokkal, akiknek Kayla hatással volt az életére.

Ebben a szörnyű időszakban sok történetet halottam Kayláról, s így igen sokat megtudtam az életéről. Olyan ember volt, akit bármelyikünk boldogan vállalna lányának, húgának, barátjának vagy kollégájának. A kezdetektől fogva tudatosan egyetlen cél vezérelte az életét, éspedig az, hogy másokon segítsen: segítsen az embereknek Indiában, Izraelben, a palesztin területeken, segítsen a HIV/AIDS klinikákon fekvőknek és az arizonai női menedékhely lakóinak, és most legutóbb a Törökországba menekült szíreknek. Amíg az ISIL erőszakos uralomszerzésre és ártatlanok lemészárlására használja fel a szíriai válságot, Kaylát éppen ellenkező irányba fordították az emberi tragédiák. Magához ölelte a gyerekeket, akik elvesztették a szüleiket. Vigasztalta a betegeket és a sebesülteket. Reményt adott az embereknek, még akkor is, amikor a világuk éppen darabokra hullott. Kayla értékrendje, embersége és nagylelkűsége, idealizmusa—ezek fennmaradnak, és élni fognak még sokkal-sokkal az után is, hogy az ISIL barbársága vereséget szenved.

Az ISIL, egyedül az ISIL felelős Kayla haláláért! Mint jordán barátainknak, nekünk is rendíthetetlen szándékunk, hogy legyőzzük ezt a civilizált világ elleni gonosz és kimondhatatlanul rút támadást, és legyőzzük a terroristákat, akiknek a cselekedetei—nők meggyilkolása, gyerekek meggyilkolása, emberek élve elégetése—súlyosan sérti azt a vallást, amelyet hamis állításaik értelmében képviselnek.

Forrás: The Death of Kayla Jean Mueller | Press Statement | John Kerry | Secretary of State | Washington, DC | February 10, 2015

 

This entry was posted in Foreign Policy, Society & Values and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.