ELNÖKI NYILATKOZAT A RAMADÁN ALKALMÁBÓL

A Fehér Ház | Sajtószóvivői Iroda | 2015. június 17.

Amint az újholddal beáll Ramadán szent hónapja, Michelle és én legmelegebb üdvözletünket küldjük mindazoknak, akik az Egyesült Államokban vagy világszerte tartják e böjti hónapot.

A Ramadán olyan időszak, amikor a családok a muszlim társadalmak és kultúrák gazdag és színes hagyományait tükröző, ünnepi hangulatú iftárokra és imádságokra gyűlnek össze.

Ez egyúttal az elmélkedés és a megújulás mélyen spirituális időszaka is, amely az Isten kegyelme iránti tudatosságot és hálát hivatott növelni. A muzulmánok a Ramadán minden napját a böjt útján gyakorolt türelmes kitartással, minden éjszakáját pedig imáik útján gyakorolt hálaadással ünneplik. Ez az időszak megerősít a hitben, az együttérzésben, a megbocsátásban, és a megpróbáltatások kitartó elviselésében. Az adakozás e hónapjában a muzulmánok a világ minden részén segítő kezet nyújtanak azoknak, akiket válság, éhezés, nyomor, vagy betegség sújt. Itt, az Egyesült Államokban az amerikai muzulmánok honfitársaikhoz csatlakozva szolgálják a kevésbé szerencséseket, felekezetközi eseményeket szerveznek, amelyek egymás jobb megértését segítik, és arra emlékeztetnek bennünket, hogy mi, amerikaiak, egy család vagyunk.  Mindannyiunknak erőt ad Amerika vallási közösségeinek színessége és hazafiassága, a vallásgyakorlás szabadsága pedig azokat az értékeket idézi fel, amelyeken valamennyien osztozunk.

És ismét örömmel várjuk az amerikai muzulmánokat a Fehér Házba, ahol minden évben iftár vacsorát rendezünk a Ramadán hónapjának tiszteletére, és az országszerte élő muzulmánok szolgálatainak elismeréséül. A családom boldog Ramadánt kíván az Önök családjának!

Forrás: Statement by the President on the Occasion of Ramadan | The White House | Office of the Press Secretary | For Immediate Release |June 17, 2015

 

This entry was posted in Society & Values and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.