ÖSSZEFOGLALÓ KERRY KÜLÜGYMINISZTER ÉS LAVROV KÜLÜGYMINISZTER TELEFONBESZÉLGETÉSÉRŐL

Az USA Külügyminisztériuma | Sajtószóvivői Iroda | 2015. szeptember 15.

John Kerry külügyminiszter ma az orosz külügyminiszterrel, Szergej Lavrovval folytatott beszélgetést a folytatódó szíriai konfliktusról.

Kerry külügyminiszter világossá tette, hogy Oroszország Aszad elnök folyamatos támogatásával azt kockáztatja, hogy súlyosbítja és kiterjeszti a konfliktust, illetve aláássa közös célunkat, a szélsőségesség elleni harcot, ha nem összpontosítunk továbbra is arra, hogy egy valóban politikai megoldást találjunk a szíriai konfliktusra.

Kerry külügyminiszter megerősítette, hogy az USA elkötelezett az Iszlám Állam legyőzése mellett egy 60 országból álló koalícióval, melynek Aszad soha nem lehetne hitelt érdemlő tagja, valamint hangsúlyozta, hogy az USA üdvözölné Oroszország konstruktív szerepét az Iszlám Állam elleni küzdelemben. A külügyminiszter nyomatékosította azt is, hogy nincs katonai megoldás a szíriai konfliktus egészére, ezt egyedül egy valós, Aszad nélküli politikai átrendeződéssel lehet megoldani.

Forrás: Readout of Secretary Kerry’s Call With Foreign Minister Lavrov | Office of the Spokesperson | Washington, DC | September 15, 2015

 

This entry was posted in Foreign Policy and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.