AMERIKAI KATONAI MISSZIÓK, MELYEKRŐL SOSEM HALLUNK

ShareAmerica, az USA Külügyminisztériuma által gondozott honlap| 2016. március 8.

100,000

Ilyen sok beteget kezelt már amerikai katonai munkatárs a USNS Comfort fedélzetén, egy kórházhajón, mely nemrégiben tért vissza egy 11 országot érintő körútról a latin-amerikai és karibi-térségben.

Az Amerikai Haditengerészet Déli Parancsnokságának parancsnoka, George Ballance elmondta, hogy a Comfort kórházhajó a „valós emberek valós szükségleteit” helyezi a középpontba,  hogy javítson az „ezekben az országokban élő nők, férfiak és gyermekek életén”.


 

 

 

 

Az út a Continuing Promise művelet része volt, amely egy folyamatban lévő, humanitárius és orvosi szolgálatokat nyújtó amerikai katonai program.

Egy példa: Nemrégiben ukrán sebészek az Amerikai Hadsereg németországi orvosi létesítményében tett látogatása egészségügyi szakemberek igazi tapasztalatcseréjét eredményezte.

„Információt és tudást viszünk haza magunkkal az integrált amerikai rendszerről” – mondta az ukrán sebészorvos, Mikola Moszkvicsov.

„A saját szemünkkel láttuk, hogyan kezelik a betegeket. Ez nagyon hasznos. (…) A segítségünkre lesz otthon, Ukrajnában. ”

 

 

 

 

 

Idén februárban az USA katonai orvosi személyzete és Honduras Egészségügyi Minisztériumának munkatársai kétnapos orvosi készültségi és megelőzési gyakorlatot tartottak, melynek célja az elégtelen ellátási körülmények között élő közösség tagjainak segítése volt.

Az orvosi segítségnyújtáson kívül az Amerikai Hadsereg válsághelyzetek és tragédiák idején is cselekszik. A Nepált sújtó 2015-ös földrengés után az Amerikai Hadsereg, a Légierő és a Tengerészgyalogság is fáradhatatlanul dolgozott, hogy eljuttassa a több mint 120 tonnás segélyszállítmányt a hegyvidéki országba.

Forrás: The U.S. military missions that you never hear about| Share America| March 8, 2016

This entry was posted in Foreign Policy and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.