AZ ELNÖK NYILATKOZATA A NIZZAI TÁMADÁSRÓL

Fehér Ház | Sajtószóvivői Iroda | 2016. július 14.

Az amerikai nép nevében a leghatározottabban elítélem a borzalmas, úgy tűnik terroristák által végrehajtott támadást a franciaországi Nizzában, mely ártatlan civilek tucatjait gyilkolta és sebesített meg. Gondolatban és imáinkban a meggyilkoltak családjaival és szeretteivel vagyunk, és teljes felgyógyulást kívánunk a sebesülteknek. Arra utasítottam a munkatársaimat, hogy legyenek kapcsolatban a francia illetékesekkel, és felajánlottunk minden segítséget, amelyre szükségük lehet e támadás kivizsgálásához, és a felelősök igazságszolgáltatás elé állításához.  Szolidárisak vagyunk legrégibb szövetségesünkkel, Franciaországgal, amint választ adnak e támadásra és erőre kapnak.

A Bastille Napja emlékeztet minket a rendkívüli állhatatosságra és a demokratikus értékekre, melyekkel Franciaország az egész világot inspirálta, és tudjuk, hogy a Francia Köztársaság jellemvonásai az életek e pusztító és tragikus elvesztésén messze túl is fennmaradnak.

Forrás: Statement by the President on the Attack in Nice, France | The White House | Office of the Press Secretary | July 14, 2016

 

This entry was posted in Foreign Policy and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.